Ny Verksamhetsansvarig för HISO

2017-02-15

HISO Styrelse hälsar härmed Julius Bergkvist välkommen som ny verksamhetsansvarig på HISO. Vi vill samtidigt rikta ett stort och varmt TACK till Sören Hägvall för hans insatser för HISO och önska honom lycka till i sina framtida uppdrag.


Julius kommer närmast från Resurs Bank där han haft en administrativ tjänst inom Fraud Department, innan dess arbetade han som kanslichef på Kristianstad Hockey under ett par års tid. Han har lång och gedigen erfarenhet från föreningslivet både som aktiv utövare men sedan något år tillbaka även som ledare.

Den idrottsliga banan började som för många barn och ungdomar med diverse idrotter som bl a badminton, fotboll, brottning, bordtennis och bangolf. Till slut blev ändå hockeyn den idrott som dominerade. Sitt starkaste minne från den egna karriären betecknar Julius play-off matchen mot Kristianstad i kval till allsvenskan 2015 där HHC vann i förlängning. En häftig känsla att vinna på hemmaplan i förlängning med nästan fullsatt ishall.

Som barn spenderade Julius otaliga timmar i ishallen och att det blev skridsko och hockey till slut som han fastnade för är nog ingen slump. Som ideell ledare inom HHC och hockeyskolan menar Julius att det viktigaste är att barnen har roligt när de är på isen. På så vis får man stora årskullar och bygger på gemenskapen tidigt vilket är en viktig faktor för att få barn och ungdomar att stanna inom idrotten menar Julius.

Att prata föreningsliv med Julius är inspirerande och för honom kan föreningsliv sammanfattas i tre nyckelord; Eldsjälar – Gemenskap – Mål. Nyckelord som förmodligen alla föreningsaktiva kan känna igen sig i.

I sin nya roll som verksamhetsansvarig på HISO kommer Julius att sträva efter att fler föreningar blir medlemmar i HISO och på så vis kommer HISO´s röst att kunna växa sig starkare och ännu bättre kunna bidra till att utveckla ”idrottsHelsingborg” tillsammans med Helsingborgs stad.