Intressanta externa tidningsartiklar

image

 

Listning: senaste artiklar läggs automatiskt in längst ner på sidan!

Reaktioner om petade barn

– Det var inte bara att jag inte var tillräckligt bra för laget, jag var inte tillräckligt bra för att vara en del i gänget, säger Philip Gadd.
Läs mer ...

Peta petningarna!

Den ene skruvar på sig och tar sats för ett par jobbiga meningar. "Du är teknisk och har blick för spelet. Men vi tycker att du har lite problem i närkampsspelet. Du försvinner lätt i matcherna".
Läs mer ...

Integrationsmiljoner tillförs idrotten

Pengarna ska användas för att stödja idrottsrörelsen i att erbjuda aktiviteter och grundläggande introduktion till föreningslivet och idrottsrörelsen för nyanlända som fått uppehållstillstånd i Sverige, framkommer i ett pressmedelande.
Läs mer ...

Motionsloppet där alla kan vara med

– Här kan alla vara med. Man kan springa, rulla eller gå, med eller utan ledsagare, säger Pernilla Svensson, fritidsledare inom Omsorg Helsingborg. Idén kom upp i februari. Sedan har bitarna snabbt fallit på plats.
Läs mer ...

”Vi vill spela en fartfylld fotboll”

Sport Toppdelad I första programmet gästas Avsparkstudion av Munka Ljungbys tränare Lasse Celander och Stattenas tränare Victor Bärring. Dessutom har vi hälsat på Mörarps IF som gör comeback i seriesystemet. Se alla avsnitt på hd.se/hemmaplan. Publicerad 3 april 2015 10.
Läs mer ...

Kraftsamling kring kultur och evenemang

Det är glädjande att det nu finns en stabil majoritet för att kraftsamla och skapa en helhetssyn kring Helsingborgs stads större idrottsarenor och kulturscener.
Läs mer ...

100 000-tals i olagligt register

Under flera år har Data- inspektionen haft synpunkter på hur Riksidrottsförbundet (RF) hanterar personuppgifter på medlemmar i svenska idrottsklubbar.
Läs mer ...

Skälet: För att stoppa miljonfusk

RF har överklagat Data­inspektionens beslut och fortsätter under tiden att registrera personnummer. Allt för att motverka fusk kring de 630 miljoner kronor som betalas ut i år i aktivitetsstöd.
Läs mer ...

Hon breddar synen på idrott

Många reagerar starkt på orättvisor och skev resursfördelning i samhället. Betydligt färre gör något för att åstadkomma en förändring. Lovisa Engström, 19 år, är en av dem som både reagerar och agerar.
Läs mer ...

Engagemang och gemenskap är unikt för föreningsidrotten

CIF har som uppdrag att följa upp det statliga idrottsstödet och dess effekter. Förutom att följa ett antal nyckeltal får CIF också varje år något eller några frågor att titta närmare på.
Läs mer ...

Strategi - Idrott hela livet

Vi rör oss lika mycket, eller till och med mer, jämfört med tidigare. Men allt fler gör det utanför den traditionella föreningsidrotten, på egen hand eller i olika privata alternativ. Det gäller i hög grad äldre ungdomar och vuxna, men i ökande grad också barn.
Läs mer ...

”Sveriges idrottsrörelse är en nyckelspelare i integrationen”

Öka statsanslagen. Idrotten känner inga gränser, och just därför har Sveriges ­idrottsrörelse mycket att bidra med när nu många söker sig hit från krig och konflikter.
Läs mer ...

"Vi behöver aktiviteter utan krav på prestation"

Har du exempel? – En elit-tennisspelare som äter, lever och andas tennis, baserar en stor del av sin identitet på tennis. En förlorad match kan göra att hela livet faller ihop. Men om man samtidigt har något annat som breddar ens identitet, gör det kanske inte lika mycket.
Läs mer ...

DN Debatt: "Idrotten är en nyckelspelare i integrationen"

"Just nu befinner sig 60 miljoner människor på flykt från sina hem runt om i världen. Runt 90 000 av dem beräknas söka asyl i Sverige och under årets första sex månader sökte drygt 4 500 ensamkommande barn asyl.
Läs mer ...

"Det ska vara exakt samma villkor"

Utmaningen blev en framgångssaga. I dag har klubben inte bara ett seniorlag, undertill pyser det en blomstrande flickverksamhet. Totalt har dam- och flicksektionen cirka 200 spelare, en siffra som på två år har ökat med 50 procent.
Läs mer ...

Fysisk aktivitet ökar gymnasieflickors självkänsla

Syftet med studien, som letts av professor Marie Alricsson vid Mittuniversitetet, var att undersöka om ett träningsprogram kunde påverka den fysiska självkänslan och prestationsförmågan hos inaktiva gymnasieflickor i invandrartäta områden i Stockholm.
Läs mer ...

Detta förbaskade curlande!

Föräldrarnas omtanke har gått får långt. För många ungdomar får inte chansen att klara sig själv i olika situationer, fastslår Willy Berggren. Foto: TT Jag refererar till TV-programmen om Kalle som vill aktivera barn och ungdiomar. Hoppas att ni tittar.
Läs mer ...